Ez az írás is kimaradt a Seholsincs Világból..
(Bodza Buga doktor - reumatológus - receptje)
Végy két kemény húsú csirkét!
Ha pesti vagy, a beszerzése nem okozhat gondot, de ha a vidéki pipit jobban kedveled, ne a baromfiudvarban keresd!
A
feldolgozást megelőző este váltott vízben jól mosd meg őket, miután már
tollaikat eltávolítottad. Majd készíts egy jó páclevet két tojásból,
egy csipet élesztőből, s ebben hagyd őket másnapig, amitől a bőrük
szépen kisimul és kifényesedik. Felhasználás előtt a pácot ledörzsöljük a
csibékről, majd bundázzuk őket. Ennek a célnak tökéletesen megteszi a
nerc is.
Miután
a finom falatokat így bepaníroztuk, előmelegített tűzhelyünk — családi
tűzhely mellőzendő, de megteszi szükségmegoldásként a pillangóheverő is —
sütőjébe tesszük, ne felejtsük el őket egy kis száraz Martinival nyakon
önteni!
Miközben
a husikák sülnek, elkészíthetjük a köretet is, amihez néhány hízelgő
szó, kevés közhellyel fűszerezve általában megteszi.
Ha
a csibék kellőképpen megpirultak, bundájukat eltávolítva tálcára
rendezzük őket, de vigyázzunk, mert egy bizonyos hőfok fölött könnyen
öngyulladás következhet be, ezért mindig legyen készenlétben a tűzoltó
készülékünk.
Nem maradhat el a díszítés sem, amihez néhány szál vízi liliomot tudok ajánlani, de a fehér liliom mellőzendő.
Az így elkészített pecsenyét ezután már fogyaszthatjuk is. Legjobb csak úgy melegében.
Ha
közben esetleg reumatológusunk intelme eszünkbe jutna, miszerint a hús
fogyasztása kerülendő, akkor sincs baj. Hideg pillantásunkkal lehűtve a
csirkéket, későbbi felhasználásig félretehetjük.
Csibe-,
és pénzhiány esetén sem kell lemondani teljesen a hús fogyasztásáról,
de ehhez kellőképpen kondícióban kell tartani kis feleségünket.
Elvégre
már az orvostudomány is elismeri, hogy a házi koszt időnként csodákat
művel, vagy legalább átmeneti javulást eredményezhet.
ZsefyZs.
2009.08.10.
ZsefyZs.
2009.08.10.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése